بالابر هیدرولیکی
بالابرهیدرولیک به دلیل ظرفیت باری زیاد و محدوده وسیع در مجتمع های مسکونی، تجاری، کارخانه های صنعتی و… مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی و عملکرد بالابر هیدرولیک با توجه به مکانیزم های مختلف متفاوت است. گزینه های مهمی همچون سیستم برق، گاز، دیزل، سیستم حمل و نقل، نوع آن (مفصلی یا تلسکوپی) و طرح و مدل آن در طراحی بالابر هیدرولیکی تأثیر دارد.
در این مقاله قصد داریم طرح ها و انواع مختلف بالابر هیدرولیک را به شما بگوییم. علاوه بر آن مدل ها و طرح های پرکاربرد را نیز به شما میگوییم. نیروی وارد شده به بالابر شیء را به سمت بالا می برد. این اعمال نیرو امکان جابجایی عمودی یا افقی اشیاء را فراهم میکند. این نیرو منجر به فشار یا کشش نیز می شود.
مقیاس جابه جایی بالابر هیدرولیکی
بالابرها به طور کلی در سطح و مقیاس کلان کار میکنند. از بالابر برای جا به جایی در مقیاس کلان و از آسانسور برای جابه جایی در مقیاس کوچکتر استفاده می شود. با استفاده از بالابر می توانید به طور خودکار جهت مسیر را تغییر دهید و یا جهت یابی کنید. ابتدا جهت مسیر را مشخص کنید و سپس شیء را در بالابر قرار دهید.
اجزای بالابر هیدرولیک
یکی از اجزای اصلی بالابر هیدرولیک، سکو یا بازوی به کار رفته در آن است. به منظور بلند کردن بالابر نیرویی از بالا به سکو فشار می آورد و سبب جابه جایی و انتقال می شود. با استفاده از بازو (سکو)، جابه جایی بالابرهیدرولیک در همه جهات (عمودی، افقی) صورت می گیرد.
یکی دیگر از اجزای اصلی بالابر جک به کار رفته در آن است. در همه جک ها از مکانیسم مشابهی استفاد میشود. جک و سایر اجزای بالابرهیدرولیک مطابق با اصول صنعتی طراحی شده لذا از ایمنی و استاندارد بالایی برخوردار می باشد.
مکانیزم طراحی بالابر هیدرولیک
اکنون که در مورد عملکرد و اجزای بالابر هیدرولیک شناخت کافی پیدا کرده ایم، در مورد مکانیزم آن نیز توضیحاتی ارائه میدهیم.مکانیسم به کار رفته در همه بالابرها شامل یک استوانه و پیستون توخالی است. موتور به کار رفته در بالابر با فشار وارد شده بر هوای داخلی بالابر پیستون را در درون سیلندر به حرکت درمیآورد. حرکت محوری سیلندر بالابر نیروی خطی منظمی بوجود میآورد که سبب بالا یا پایین آوردن شیء بر روی آن می شود.
همه بالابرهای هیدرولیک با نیروی موتور هیدرولیک کار میکنند. این امر سبب می شود سیستم بالابر با دما و فشار محیط منطبق شود. در طول بلند کردن و جابه جایی فشار هوا باید ثابت باشد تا فشار عملیاتی حفظ شود و جابه جایی به راحتی صورت گیرد. افزایش فشار سبب تسریع بالا رفتن یا پایین آمدن سکو و در نتیجه شیء درون بالابر می شود.
برای کاربرد و عملکرد مناسب بالابر هیدرولیکی از چند مؤلفه مکانیکی استفاده می شود که مهم ترین آنها عبارتند از: موتور الکتریکی، پیستون، درایورها و سیستم هیدرولیک.
مکانیسم هیدرولیک در بالابر:
– خط کمتری برای محیط ایجاد میکند.
– بیشترین قدرت الکتریکی را دارد.
– سرو صدای کمتری دارد.
– ظرفیت بار و سرعت بیشتری دارد.
– طول عمر دستگاه را افزایش میدهد.
بالابر دو چرخ
بالابرهای دوچرخ فشرده تر هستند و معمولاً در فضاهای داخلی از آنها استفاده می شود. ظرفیت بار، قدرت و دامنه حمل بار آنها محدود است.از مزایای بالابر هیدرولیک دو چرخ شارژ و سوخت گیری سریع و انجام سریع کار است. تنها عیب این نوع بالابر زمان طولانی انجام کار است.
بالابر چهارچرخ
از بالابر هیدرولیکی چهار چرخ در اماکن صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. یکی از مزایای این بالابر ظرفیت بار بیشتر است. از دیگر مزایای آن می توان به کنترل بیشتر در کشش، قابلیت تراز و سرعت آن اشاره کرد.
بالابر هیدرولیکی تلسکوپی
این بالابر از بخش چند لولایی به هم پیوسته تشکیل شده است. بالابر هیدرولیکی تلسکوپی یک عامل چرخش در خود دارد که امکان چرخش کامل بالابر را فراهم می کند. بالابر تلسکوپی دارای مفصل هایی است که بلند و دراز هستند و در صورت انسداد مسیر ، توانایی آن برای بلند کردن شیء کاهش می یابد. سکوی هوایی بالابر هیدرولیکی سبب افزایش پایداری و دوام بالابر می شود.
ویژگی هایی که یک طراح بالابر برای ساخت بالابر هیدرولیکی باید درنظر بگیرد شامل: انعطاف پذیریری بالا، نصب نرده برای ایمنی بیشتر، برآمدگی روی هیدرولیک که سبب دوام و پایداری آن می شود.
بالابر بوم
از این بالابر برای جابه جایی و انتقال افراد به موقعیت ها و مکان های مختلف استفاده می شود. بالابر هیدرولیکی بوم ،بهترین قابلیت جابه جایی (عمودی و افقی) را تا ارتفاع بین 20 تا 100 فوت فراهم می کند. سکوی هوایی قرار گرفته بر روی بالابر نیروی محرکه لازم برای حمل و نقل و جابه جایی را فراهم میکند. در اماکن صنعتی، کارخانه جات تولیدی و ساختمان های مسکونی از این نوع بالابر استفاده می شود.
بالابر مستطیل عمودی
نوعی بالابر هوایی هستند که تنها به صورت عمودی قادر به جابه جایی هستند. ساختار بالابر مستطیلی به گونهای است که دارای یک سکوی هوایی متصل به بازوی عمودی است. طراحی به کار رفته در بالابر هیدرولیکی عمودی سبک تر است. در فضای داخلی و فضاهای محدود معمولا از این نوع بالابر استفاده می شود.
بالابر قیچی
بالابر قیچی مانند بالابر مستطیل تنها به صورت عمودی جابه جایی را انجام میدهد. سکوی نصب شده بر روی بالابر قیچی بزرگ است از این رو ظرفیت بالایی جهت جابه جایی دارد. در کارهای سنگین از بالابر قیچی استفاده می شود. مکانی که بالابر در آنجا نصب می شود، باید صاف و هموار باشد تا هنگام حرکت با محدودیت مواجه نشود. ظرفیت بالابر قیچی نسبت به سایر بالابرها بیشتر است و این امر سبب می شود، عمل جابه جایی یک بار به صورت کامل انجام شود.
بالابر لیفتراک
لیفتراک که به آن بالابر پالت نیز میگویند برای بلند کردن اجسام از کف تا ارتفاع ، حمل و نقل و بارگیری به کار میرود. اجزای به کار رفته در بالابر هیدرولیکی لیفتراک بسته به مدل و طراحی مکانیکی آن متفاوت است. لیفتراک قابلیت جابه جایی اشیاء به صورت افقی و عمودی دارد.
اگر قصد خرید و یا نصب بالابر هیدرولیک دارید، می توانید با توجه به محیط ، فضا و کاربرد طرح بالابر خود را انتخاب کنید و با مشاورین ما در شرکت پارس صنعت نوین تماس حاصل نمایید.